sunnuntai 13. elokuuta 2017

Viikko 33

Hei kaikki 3ab-luokkalaiset.

Koulu on lähtenyt liikkeelle iloisissa ja innostuneissa merkeissä. Ilmassa on odotustakin. Mitähän uusia ja mielenkiintoisia asioita opit tulevan kouluvuotesi aikana? Mitä haluaisit oppia? Mitkä ovat vahvuuksiasi? Missä asioissa sinun mielestäsi pitää kehittää itseäsi? Tavoitteiden asettaminen omalle toiminnalle ja oppimiselle on erittäin merkityksellinen asia, sillä tavoitteita pohtiessasi opit ohjaamaan ja seuraamaan oppimistasi sekä tuntemaan itseäsi.

Tällä viikolla oppilaat saavat lukujärjestykset, koulun arki pyörähtää käyntiin lukujärjestyksen mukaisesti ja eri oppiaineiden tunnit alkavat. Matematiikassa kertaat kakkosluokalla oppimiasi asioita ja vahvistat lukujonotaitojasi. Matematiikan opettajanasi toimii Vuokko. Johanna-opettaja puolestaan opettaa kaikille 3.luokkalaisille käsityöstä erikoistekniikat-opintojakson. Ensimmäisenä käsityönä aloitamme tällä viikolla huovuttamaan luontoaiheista taulua. Ompelukonejaksossa opettajanasi on Jaana Anttonen ja teknisessä työssä Eero Hietapelto. Viime vuotiseen tapaan liikunnassa opettajana toimii Auli, musiikissa Mervi ja englannissa Raija.

Tällä viikolla keskitymme äidinkielen tunneilla harjoittelemaan opiskelutaitoja sekä käymme koulumme kirjastossa. Tavoitteena on, että jokainen 3ab-luokkalainen lainaa itselleen pulpettikirjan. Valitsethan pulpettikirjasi lukudiplomikirjalistasta, jotta pääset samalla suorittamaan lukudiplomia.

Viime viikolla vierailimme lähikirkossamme. Millaisia asioita ja yksityiskohtia sinulla jäi kirkosta mieleesi? Uskonnon tunnilla jokainen teistä pääsee piirtämään kuvan kotikirkostaan. Kuvaamataidon tunneilla piirrät luokkakaappiisi kuvan myös itsestäsi sekä kehystät kuvasi luonnonmateriaaleja käyttäen. 

Miten voimme huolehtia siitä, että jokaisella on koulussa hyvä ja turvallinen olla? Miten jokainen meistä voi edistää hyvää yhteishenkeä? Yhteisiä pelisääntöjämme pohdimme ympäristö-tiedon tunneilla sekä Kirppa-solumme yhteisellä tunnilla, joka pidetään solussamme keskiviikkona klo 9.30-10.15. Osa teistä onkin kuullut jo luottamuksen kehästä. Mitä luottamuksen kehällä tarkoitetaan? Tämän kouluviikon aikana aloitamme luottamuksen kehän käyttämisen käytännön tasolla kaikissa solumme luokissa.

Huomenna tiistaina Vuokko-opettaja on pois töistä ja sijaisena toimii kaikille tuttu opettaja Tytti Nissilä.


Hyvää kouluvuotta kaikille,
oppimisen oivalluksia
ja onnistumisen riemua. 
Tehdään tästäkin vuodesta hyvä
yhdessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viikko 33

Hei kaikki 3ab-luokkalaiset. Koulu on lähtenyt liikkeelle iloisissa ja innostuneissa merkeissä. Ilmassa on odotustakin. Mitähän uusia j...