sunnuntai 26. helmikuuta 2017

VIIKKO 9Tirlirlittiä nättiä tyttiä,
tuiturluttia komioita poikia,
tirlirlittiä tuiturluttia
hadl didl littan tittan. 


Tämä kouluviikko alkaa jännittävissä ja odottavissa tunnelmissa, sillä Kirppa-solumme huolella valmistelema kalevalajuhla lähestyy. Yhteiset harjoituksemme ovat tänään maanantaina salissa ja huomenna tiistaina juhla pidetään koko koululle klo 9.30-10.15. Hyvä kokonaisuus rakentuu siitä, että yrität parastasi, osallistut ohjelmaan innostuneesti, kuuntelet ja noudatat yhdessä sopimiamme juhlaan liittyviä sääntöjä. Jokaisen panostusta tarvitaan, sillä yhdessä tekemällä ja kokemalla teemme tästä juhlasta upean ja ikimuistoisen.


Äidinkielen tunneilla jatkat Seikkailujen lukukirjan hahmojen huimien seikkailujen seuraamista. Mitähän mielenkiintoista ja hauskaa ystävämme tällä kertaa keksivätkään? Ainakin sen verran voin paljastaa, että kaupungissa järjestetään suuri lumilinnakilpailu, johon tutut kirjan hahmot osallistuvat. Mielenkiintoista, eikö totta. Nokan kutkutuksessa vahvistettavana ja harjoiteltavana asiana on yksikkö ja monikko.
Ympäristötiedossa jatkamme vielä tällä viikolla "Säästämme luontoa"- kokonaisuuden käsittelyä. Tällä viikolla pohdit erityisesti, miten itse voit vaikuttaa ympäristösi siisteyteen ja vähentää jätteiden määrää. Lisäksi arvioit omaa oppimistasi. Miksi kierrättäminen ja jätteiden lajitteleminen on merkityksellistä? Kysymys on pohtimisen arvoinen, sillä jokaisen panostusta tarvitaan ympäristön siistinä pitämisessä ja hyvinvoinnin edistämisessä.


Matematiikassa vahvistat yhteen- ja vähennyslaskutaitojasi lukualueella 0-100. Työskentelet matemaattisten tehtävien parissa toiminnallisella otteella sekä teet tehtäviä uuteen kevätkauden kirjaasi.Käsityössä jatkamme satuplaneetan valmistamista. Työn tekeminen on kaikille tuttua ja olette pääseet hienosti työssä eteenpäin. Oletko huomannut, onko työsi muuttunut prosessin aikana vai oletko tehnyt planeettaasi alkuperäisen suunnitelmasi mukaisesti. Ja ehkä tärkeimpänä kysymyksenä, joko planeetallasi on nimi?Koulussamme järjestetään nimikilpailu uudelle koulumme maskotille. Voit ehdottaa maskotille nimeä tästä linkistä . Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan yllätyspalkintoja. Käythän siis äänestämässä nimeä koulumme upealle maskotille.


Tällä viikolla kiinnitämme erityistä huomiota
- siihen, että teemme kaikki yhdessä koulumme kalevalajuhlasta upean ja ikimuistoisen.
- ruokarauhaan ja ruokailuun liittyvien yhteisten sääntöjemme noudattamiseen. Pohdithan, miten omalta osaltasi voit parantaa yhteistä ruokarauhaamme ja miten toimit ruokailusta luokkaan tullessasi. Yhteisiä sääntöjä noudattamalla edistät omaa ja toisten hyvinvointia.
- luokan ja koulun siisteydestä huolehtimiseen.

Tämän viikon vahvuutena on

ANTEEKSIANTAVUUS.

Anteeksi on sana, jolla voidaan korjata ja ylittää siltoja. Anteeksi pyytämisen taidon lisäksi merkittävää on anteeksi antamisen taito. Elämässä tulee ristiriitoja ja kaikki tekevät joskus virheitä. Tärkeää on, miten tilanne korjataan ja mitä tapahtuneesta opitaan.  Anteeksi pyytämällä ja anteeksi antamalla taakka vähenee ja matkaa voidaan jatkaa eteenpäin.


Ikimuistoista kalevalajuhlan kouluviikkoa kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viikko 33

Hei kaikki 3ab-luokkalaiset. Koulu on lähtenyt liikkeelle iloisissa ja innostuneissa merkeissä. Ilmassa on odotustakin. Mitähän uusia j...