sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

VIIKKO 11

Nyt alkaa kakkosluokan kevätkausi! Millainen hiihtoloma sinulla oli? Saitko virtaa ja voimia? Meillä on vielä monta ihanaa toisen luokan asiaa opittavana, joten toivon kaikille innostunutta ja tiedonhaluista mieltä tuleville viikoille!

Viikko 11 on siitäkin mukava, koska meillä on tiistaina koko koulun hiihtopäivä.

1-3-luokkalaisilla on koulua klo 8.30-12.00, ja hiihtelemme lähimaastossa sään ja kelin mukaisesti. Huolehdithan hiihtovälineet ja säänmukaiset varusteet. Ulkoilupäivän kuluessa syömme koulussa normaalin koululounaan. Voit ottaa vettä tai muuta juomista muovipullossa tai pahvipakkauksessa mukaan hiihtoretkelle.  

HUOM! Hiihtopäivän takia myös Satunallekerho on tiistaina heti koulun jälkeen, eli klo 12.00-12.45.

Äidinkielessä meillä on tällä viikolla erilaisia testejä ja muita hommia, joten tutkimme lukukirjan kappaleita oma-aloitteisesti kotona. Muistathan, että joka päivä tulee lukea jotakin. Maanantaina kotitehtäväksi tulee lukea kappale:"Etsintäkerho kokoontuu jälleen" ja se löytyy kirjasta sivulta 92-93. Muistathan lukea niin hyvin, että osaat selvittää, mikä vihje löytyi, kuka sen löysi ja mitä etsintäkerholaiset vihjeestä päättelivät. 

Torstaina meille tulee lintukuiskaaja. Kukahan hän mahtaa olla. Vihjeenä on oheinen kuva. 


Lintukuiskaajan vierailu aloittaakin meillä talvilintuprojektin, johon sisältyy myös linnunpönttöasiaa. Tämän linnunpönttöjutun takia meillä vähän lukujärjestykset vaihtuvat viikottain. Tällä viikolla 2a-luokan A-ryhmä eli Pikachulennot tulevat perjantaiaamuna kouluun jo klo 8.30 ja pääsevät siis keskiviikkona klo 12.00. 
Muut ryhmät aloittavat linnunpönttöprojektin myöhemmillä viikoilla. 

MATEMATIIKASSA opimme laskemaan jo haastavampai yhteenlaskuja lukualueella 20-100. Esim. laskut 25+20 ja 25+6 opitaan leikiten, vai mitä? 

Kuvaamataidossa perjantaina jatkamme vahvuusvalokuvatyötämme. Kaikilta ei vielä tullut profiilikuvaa vuokko-opettajan sähköpostiin. Tänään sinun täytyy lähettää se, ennenkuin lähdet koulusta. 
Jokaisen pitäisi pohtia ainakin viisi omaa vahvuuttaan ja etsiä viikon aikana lehdistä ja mainoksista sanoja omaan vahvuustyöhönsä. Mieti, millaisista asioista sinä, vanhempasi ja opettajasi ovat sinussa ylpeitä. Millaisista asioita toivoisit muiden sinussa näkevän? Tällaisia sanoja voit etsiä lehdistä tai kirjoittaa itse omiin tavoitteisiisi niin tulostamme niitä ja leikkaamme profiilikuvasi kaveriksi. 
Lisäksi voit jo alkaa miettiä ja  suunnitella kuvataidetyötä seuraavalle viikolle. Osallistumme Osuuspankin kuvataidekilpailuun, jonka aiheena on

"Ystävyys on seikkailu" 

Ystävän kanssa voi kokea vaikka mitä: pitää hauskaa, käydä elokuvissa, harrastaa yhdessä vaikkapa liikuntaa tai musiikkia. Vietät ystäviesi kanssa ison osan vapaa-ajastasi. Viihdytte yhdessä ja löydätte aivan oman maailmanne. Mitä puuhaat ystäviesi kanssa koulun jälkeen, viikonloppuna tai loman aikana? Millaisia ovat teidän yhteiset seikkailunne? Ota paperia ja kynät tai sivellin, sakset tai liimaa, ja tee kuva seikkailuistanne. Näytä meille, mitä kaikkea koet ystäviesi kanssa, ja mikä on tosi ystävyytenne salaisuus!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viikko 33

Hei kaikki 3ab-luokkalaiset. Koulu on lähtenyt liikkeelle iloisissa ja innostuneissa merkeissä. Ilmassa on odotustakin. Mitähän uusia j...