sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Viikko 12


Hei kaikille!


Kevät tulee kohisten. Joko olet huomannut luonnossa kevään merkkejä? Ilma lämpenee yhä enemmän ja kovat pakkaset ovat ainakin toivottavasti takanapäin. Aurinko paistaa ja vesi tippuu räystäistä.  Toivottavasti kevät innostaa sinua, sillä tämän viikon vahvuutenamme on INNOSTUS.


Ympäristötiedossa tutkimme kevään heräämistä, siementen kasvua ja lintuja. Millaisen linnun haluaisit sinun pönttöösi pesimään? 
Tällä viikolla etenee myös linnunpönttöprojektimme ja 2B-luokan B-ryhmäläiset (Pikatsut) pääsevät aloittamaan linnunpöntön valmistuksen. Projektin vuoksi 2B-luokan B-ryhmäläisillä on koulua keskiviikkona 22.3. klo 14.45 asti ja tiistaina 21.3. he pääsevät koulusta klo 12.45.  
Äidinkielessä seuraamme edelleen Seikkailujen lukukirjamme hahmojen mielenkiintoista ja vauhdikasta elämää. Tarinassamme Pomo voitti piirimestaruuskisat ja Tarmo sijoittui toiseksi. Miten Pomo käyttäytyi palkintopallilla? Miksi Tarmo pahoitti mielensä? Mitä Olli päätti? Näihin kysymyksiin saat vastauksen uuteen lukukappaleeseen tutustuessasi.

Matematiikassa harjoittelemme lisää eri välineillä laskemaan kymmenen yli. Otamme myös junnauksia :)


Käsityössä työstät satuplaneettasi loppuun. Käsityöryhmien kanssa kuuntelemme opettajan lukemana myös "Tatu ja Patu etsivinä - Tapaus Puolittaja" -kirjaa. Kukahan olikaan salaperäinen puolittaja? Tämä salaisuus on selvinnyt jo osalle oppilaista, mutta mikäli tiedät puolittajan henkilöllisyyden, ethän paljasta sitä luokkatovereillesi, vaan annat salaisuuden säilyä kirja loppuratkaisuun asti. Jännittävän kirjan jälkeen ehdimme vielä ehkä kuunnella opettajan lukemana toistakin kirjaa satuplaneetan valmistamisen aikana.

Kuvaamataidossa aloitamme tekemään Osuuspankin kuvataidekilpailuun liittyvää työtä, jonka aiheena on "Ystävyys on seikkailu". Mitä mukavaa teet ystäväsi kanssa? Millaisia ovat yhteiset seikkailunne? Mikä on ystävyytenne salaisuus?

Tällä viikolla luokkiimme saapuvat uudet opetusharjoittelijat. Tervetuloa Katariina ja Marjut!


Huippumukavaa viikkoa kaikille!


Viime perjantaina "Lintukuiskaaja" Erkki Alasaarela kävi luokassamme kertomassa kuvausharrastuksestaan.
Tästä päivästä lähtien satatalon tarran liimajalla on yksi velvollisuus/ oikeus. Hänen tulee kirjoittaa omana päivänään tänne blogiin, mitä  sinä päivänä on opittu. Edes yksi asia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viikko 33

Hei kaikki 3ab-luokkalaiset. Koulu on lähtenyt liikkeelle iloisissa ja innostuneissa merkeissä. Ilmassa on odotustakin. Mitähän uusia j...