sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

VIIKKO 13

Nyt on kevätlukukaudesta jo puolet kulunut. Saapa nähdä, ehdimmekö saada edes sadan päivän taloa täyteen. Mietipä, mitä kaikkea olemme ehtineet oppia joulun jälkeen. 
Vielä on monia, monia asioita opeteltavana toisella luokalla. Tällä viikolla harjoittelemme harkitsevuutta.  
 Miksi kannattaa kehittää omaa harkitsevuuttaan? Mitä hyötyä harkitsevuudesta on oppimisessa? Entä yhteistyössä luokka-kavereiden kanssa? 

Äidinkielessä aloitamme kirjoittaa omaa tarinaa. Sepä vasta on mukavaa! Olet jo kirjoittanut monenlaisia pieniä juttuja ja tietotekstejä, mutta nyt pääset kehittelemään omaa tarinaasi. Sepä vasta on hauskaa! Näistä tarinoista saamme sitten mukavaa luettavaa ja kuultavaa luokkaamme! Teemme tarinamme prosessikirjoituksena, mikä tarkoittaa, että kirjoitamme sitä aina välillä arvioiden ja parannellen niin, että kaikilta tulee aivan hulppeat tarinat. Samalla luemme tietenkin omaa äidinkielen kirjaamme ja harjoittelemme erityisesti yhdyssanoja. Oletko jo huomannut, milloin sana on yhdyssana?  

Viime viikolla harjoittelimme matematiikassa suurten lukujen  kymmenylitystä yhteenlaskussa, tällä viikolla tarkoitus olisi oppia kymmenylitys vähennyslaskussa.  Tässä olisi tärkeää osata siis kymppiparit, kymppinaapurit ja kaikki lukujen 2-9 hajotelmat, että kymmenylityslaskut alkaisivat tuntua helpoilta. Voit kotonakin käydä harjoittelemassa näitä laskuja Sanomapron sivuilla, jos muistat salasanamme. Sieltä etsit 2-luokan kymppi syksy, ja sieltä osa 1 ja sieltä kpl 12 eteenpäin. Yltissä seuraamme, mitä siemenille tapahtuu ja piilotamme niitä mullan alle. Viime viikolla taisi yhteensä n. 20 siemenestä pongahtaa itu esiin. Mikähän on tilanne nyt? 
Lisäksi tiistaina alamme tutkia pikkulintuamme. Millaisia asioita täytyisi tietää, että voi tunnistaa linnun?  Siinäkin meillä on mukava projekti tulossa. Loput ryhmät pääsevät rakentamaan linnunpönttöjään  seuraavalla viikolla. 

Torstaina meillä vasta onkin hauska päivä tulossa, sillä pääsemme silloin ihan ilmaiseksi Tietomaahan. Eevertin isä on koulumme Tietomaakummi, ja hän järjesti tämän retken koulullemme. Torstaina tulemme kaikki kouluun klo 8.15  ja pääsemme  kotiin lukujärjestyksen mukaisesti.  (2A:n oppilaat pääsevät kaikki ti ja ke klo 12.45, koska tulevat torstaina aiemmin.) Saamme eväät koululta, mutta myös omaa evästä voi ottaa mukaan, samoin, jos vanhemmat lupaavat,   myös pienen taskurahan Tietomaan kaupan ostoksia varten. Mitä asioita aiot tutkia Tietomaassa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viikko 33

Hei kaikki 3ab-luokkalaiset. Koulu on lähtenyt liikkeelle iloisissa ja innostuneissa merkeissä. Ilmassa on odotustakin. Mitähän uusia j...