sunnuntai 6. joulukuuta 2015

VIIKKO 50

OIKEIN mukavaa viikkoa 50 kaikille! 

Toivottavasti teillä on ollut mukava itsenäisyyspäiväviikonloppu! Minä ainakin sain kuulla monta kertaa Finlandian, polttaa kynttilöitä ja nostaa lipun salkoon Suomen 98-vuotisjuhlan kunniaksi!

Tänään koulullamme vietetään rauhanjuhlaa. Meillä vierailee myös kansanedustaja Pekka Haavisto, joka jakaa Filosofiaesseiden kunniakirjat. Paljon onnea Junelle hienoista palkituista ajatuksista! Saamme taas harjoitella kaunista käytöstä ja toisten huomioon ottamista yhteisissä juhlissamme. 
Tällä viikolla yhteisenä tärkeänä tehtävänämme on tehdä kuvitus lumiukko-lauluun joulujuhlaa varten. Täytyy myös arpoa joulurunon esittäjä kaikista halukkaista. 

"Kenelle lahja annetaan? 
No, joulurauhan raivaajalle,
hyvän mielen muokkaajalle,
joulutuoksun taikojalle,
piparkakun paistajalle, menköön kaikille jotakin.

Eikös muut saa ollenkaan?

No, vielä annetaan:
pahan puheen perujalle,
pipon puusta noutajalle,
katuvalle kiusaajalle,
haukun anteeks pyytäjälle,

saavat lisäksi halauksen.

(Kaija Pispa)  


Äidinkielessä opimme ö-kirjaimen, opimme ö-aukeaman ja teemme saman aukeaman myös tehtäväkirjasta. Tiistaina on sanelukoe, torstaina luetun ymmärtäminen ja perjantaina itsearviointi, joten paljon jo alamme miettiä ja arvioida, mitä tänä syksynä opimme, ja missä aiomme parantaa keväällä.
Matematiikassa opimme luvun 9, kunhan ensin vielä opiskelemme kahdeksikkoon liittyviä laskuperheitä.

Kertaamme ja viimeistelemme myös Suomi-kirjaa. Suomi-kirjat kerätään arvioitavaksi torstaina, jolloin kaikilla pitää olla kirja valmiina. Voit myös esitellä kirjasi toisille.  Mieti, miten voisit vielä parantaa kirjaasi!

Tällä viikolla on muutenkin töiden viimeistelyviikko. Ennenkuin lumiukkotyötä voi aloittaa, täytyy  vesiväritöiden ja tonttujen  olla valmiina. Eli pidämme tällä viikolla nk. urakkatunteja, joilla tehdään opettajan ajtamia töitä. Jos urakoi oppitunneilla oikein reippaasti, jää vähemmän kotitehtäviä. Muistathan kuitenkin lukea joka päivä kotona jotakin, vaikka varsinaista lukuläksyä ei annettaisikaan!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viikko 33

Hei kaikki 3ab-luokkalaiset. Koulu on lähtenyt liikkeelle iloisissa ja innostuneissa merkeissä. Ilmassa on odotustakin. Mitähän uusia j...