sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

VIIKKO 12

Tervetuloa aloittamaan hiljaista viikkoa, eli piinaviikkoa.


Tänä vuonna pääsiäistä vietetään harvinaisen aikaisin, aivan vastahan oli hiihtoloma!
Monesti pääsiäinen on vasta huhtikuussa, sen aika vaihtuu. Eilen oli palmusunnuntai, ja silloin oli myös kevätpäivän tasaus. Varhaiskristilliseltä ajalta periytyvän perussäännön mukaan pääsiäissunnuntai on kevätpäiväntasausta seuraavan täydenkuun jälkeisenä sunnuntaina. Käytännössä ajankohdan määrittämiseen kuitenkin käytetään kauan sitten vahvistettuja laskusääntöjä, joiden vuoksi pääsiäinen ei joka vuosi ole samaan aikaan kaikissa maissa ja kaikissa kirkkokunnissa.

Malkamaanantaina suunnittelemme päivänavaustamme ja viemme savityöt polttoon ja teemme valmiiksi kuvistyömme. Muistamme myös hoitaa kasvejamme. Matematiikassa valmistaudumme vaikeampaan kymmenylitukseen laskuissa. Aapista luemme innolla Einon taiteilijaelämästä ja muusta. Tänään aloitamme Yltin tunnilla myös liikuntaseikkailun! Se on hauskaa!

Tikkutiistaina KAIKKI tulevat kouluun klo 8.30 ja muut, paitsi venny-kerholaiset pääsevät koulusta klo 13.00. Opiskelemme matematiikkaa, musiikkia ja äidinkieltä valmistellen päivänavaustamme.

Kellokeskiviikkona on normaali koulupäivä, Matematiikasta meillä on arviointi.

Kiirastorstaina meidänn luokalla on päivänavaus, koulu alkaa taas kaikilla klo 8.30, koska harjoittelemme ykköstunnilla vielä päivänavausta ja kaikkien pitää olla silloin koulussa. Toisaalta pääsemme koulusta sitten aikaisemmin. (En ole vielä varma Lukasta, Matias A.sta ja Marwasta) Torstaina saamme viedä pääsiäiskoristeet kotiin.

Pitkäperjantaina ei ole koulua, niinkuin ei lankalauantainakaan, samoin kuin ei ensimmäisenä ja toisena pääsiäispäivänäkään. Päivänavauksessamme kerromme muulle koululle, miksi meillä on kaksi ylimääräistä vapaapäivää pääsiäisenä.
 

2 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Huomenta!
  Tänään pelaamme matematiikan tunnilla kymppipari-peliä osoitteessa:

  http://www.primarygames.com/math/mathlines/

  -Sanna

  VastaaPoista

Viikko 33

Hei kaikki 3ab-luokkalaiset. Koulu on lähtenyt liikkeelle iloisissa ja innostuneissa merkeissä. Ilmassa on odotustakin. Mitähän uusia j...