sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Viikko 6

Mukavaa laskiais- ja ystävänpäiväviikkoa kaikille!

Perjantaina saimme viettää koulumme opettajan Heikki Kontturin tohtorin väitöskirjan julkistamista. Olipa hieno tilaisuus!

Liu lau laskiaista! Kuka kävi laskettelemassa laskiaissunnuntaina! Laskettelua voi jatkaa laskiaistiistaina. Ennen vanhaan uskottiin, että mitä pitemmälle laskiaisena laskee, sitä pitempiä pellavia ja näinmuodoin parempaa lankaa pellavasta saatiin seuraavana kesänä. Samoin uskottiin, että jos laskiakisena pyryttää, tulee hyvä marjavuosi.

Ensi sunnuntaina on ystävänpäivä. Ystävänpäivän kunniaksi laulamme perjantaina päivänavauksessa ja kutsumme kaikken vanhemmat aamukahville kouluun. Siksi kaikkien pitää tulla harjoittelemaan koululle klo 8.30, ja koulua on taas perjantaina myös banaaneilla klo 8.30-11.30 niinkuin viime viikollakin.

Samalla kerromme vähän vanhemmillemme, mitä olemme koulussa oppineet ja hommailleet. Enpä ole ennen nähnyt näin nopeasti virkkaamaan oppivia lapsia kuin viime viikolla!

Saamme tänään koko kevääksi käyttöömme uudet chromebook- tietokoneet, ja keskustelemme niiden käyttöperiaatteista vanhempien kanssa.

Tällä viikolla opimme vierasperäisiä kirjaimia. Mitäköhän ne ovat? Lisäksi opettelemme uusia asioita metsän eläimistä ja niiden talvenvietosta. Matematiikassakin tällä viikolla tulee jotakin ihan uutta ja jännittävää, vaikka kertaammekin vielä raha- ja kellolaskuja.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viikko 33

Hei kaikki 3ab-luokkalaiset. Koulu on lähtenyt liikkeelle iloisissa ja innostuneissa merkeissä. Ilmassa on odotustakin. Mitähän uusia j...