tiistai 6. joulukuuta 2016

Viikko 49

Hei kaikille!
"Oi maamme, Suomi, synnyinmaa,
soi sana kultainen.
Ei laaksoa, ei kukkulaa,
ei vettä rantaa rakkaampaa,
kuin kotimaa tää pohjoinen,
maa kallis isien."Johan Ludvig RunebergTiedätkö, miksi meillä oli niin pitkä vapaa? Eilen vietettiin itsenäisyyspäivää, Suomen syntymäpäivää. Tiedätkö, paljonko Suomi täytti? Mitä perinteitä teidän perheenne itsenäisyyspäivään kuuluu?

Tervetuloa siis takaisin kouluun neljän vapaapäivän jälkeen, mukava nähdä! Toivottavasti olet levännyt, tehnyt mukavia asioita ja nauttinut hiipivästä joulun tunnelmasta.Joulu lähenee jännittävästi, ihan vatsanpohjassa kutkuttaa. Tontut olivat jo Rovaniemeltä käyneet kurkistelemassa täällä koulun ikkunan takana ja kertoivat terveisiään, kuinka ahkerasti täällä opiskellaan.

Voi jouluntulon tuntea,
kun paljon on salaamista
ja aamun tullen odottaa,
mitä löytyy kalenterista.
Voi jouluntulon tuntea,
kun leipoo pipareita,
tai kun siivoaa, paketoi, piilottaa,
no jo on askareita!
Voi jouluntulon tuntea
jo vaikka nenänpäässä.
Kun tuoksut täyttävät keittiön
ja ulkona posket ovat jäässä.


Kohta vuosi onkin lopussa, ja on aika arvioida, mitä kaikkea olette koululaisina oppineet. Koulussakin alkaa olla jo joulutouhut meneillään. Huh, tämäkin viikko on jo aivan pian ohitse! Valmistamme neulahuovutetut koristeet loppuun ja askartelemme kauniita joulukortteja. Joka päivä  kuulet luokkatovereidesi kirjoittamia joulutarinoita, kun joku saa kurkata adventtikalenterimme joulusukkiin. Tietenkin tänään  keskiviikkona atäytyy avata  myös  maanantain ja tiistain "luukut".

Ympäristöopin tunneilla jatkuu ihmisen tutkiminen. Työstät ihmiskirjaasi eteenpäin sekä arvioit, mitä olet jakson aikana oppinut. 

Matematiikassa ratkot sanallisia tehtäviä ja äidinkielessä pääset lyhyesti kurkkaamaan, mitä Salaisen lukukirjan tutuille hahmoille kuuluu. 

Perjantaina harjoittelijaopettajillamme on viimeinen harjoittelupäivä luokissamme. Muistathan kiittää kaikkia opettajiamme, Joonasta, Heidiä, Juliskaa, Emmaa, Aleksia, Sonjaa, Ainoa ja Hannaa hyvästä opetuksesta ja mukavista yhteisistä koulupäivistä. Mitä ka

Syyslukukauden viimeisillä kouluviikoilla, viikoilla 50 ja 51, lukujärjestyksessä on poikkeuksia. Tiedotamme näistä koteihin Wilman kautta tämän ja ensi viikon aikana.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viikko 33

Hei kaikki 3ab-luokkalaiset. Koulu on lähtenyt liikkeelle iloisissa ja innostuneissa merkeissä. Ilmassa on odotustakin. Mitähän uusia j...