sunnuntai 11. joulukuuta 2016

VIIKKO 50

       
..taas joulun valkeat välkkyy....
Vuoden pimein aika on lähestymässä. Onneksi meillä on lunta ja kuutamo ja tähtitaivas valaisemassa tätä pimeää kaamosta. Montako yötä on talvipäivän seisaukseen, jolloin päivä on lyhimmillään? Montako koulupäivää meillä on tänä vuonna? Entä montako päivää on tätä vuotta jäljellä. Kuinka monta yötä on jouluun? Mikä näistä kysymyksistä sinua kiinnostaa eniten?
Tiistaina on 13. päivä joulukuuta, ja se on Lucian päivä. Lucia, valontuoja tuleekin tuomaan valoa ja lohtua pimeään Pohjolaan. 

Tällä viikolla meillä alkavat arviointikeskustelut. Lukujärjestys on sillä tavoin erilainen, että kaikki pääsevät tällä viikolla aina samaan aikaan koulusta. 
Ma, Ti ja Ke kaikki pääsevät koulusta ko 12.45 ja to 13.45. Torstaina 2a-luokalla kaikilla on koulua klo 9.30-13.45,  ja 2b-luokalla 8.30-13.45, paitsi UO, UI, UR Ja ET -oppilaat ovat koulussa klo 14.45:een asti.

Perjantaina koulua on klo 8.30-11.30
Perjantaiaamuna kaikki tulevat kouluun klo 8.30, koska meillä on joulukirkko. Toisaalta silloin koulu loppuu jo klo 11.30, mikäli saamme tarpeeksi urakoita tehtyä...

Tällä viikolla alkavat myös joulu-urakat. Varmasti kodeissanne on jo vilskettä jouluvalmistelujen kanssa, mutta niin on meillä koulussakin. Kaikki syksyn aikana aloitetut työt pitäisi saada valmiiksi ja arvioitua ja sitten vietyä koteihin.  Siinäpä meille riittääkin urakkaa, kun samalla opettelemme vielä uusia asioita. Yritämmehän olla tällä viikolla OIKEIN ahkeria, niin voimme sitten vaikka ensi viikon alussa ottaa vähän rennommin, joulujuttuja tehden. 

Äidinkielessä etenemme oppikirjan mukaan uuteen, jännittävään jaksoon "Tulvan tuoksinassa"  ja opettelemme samalla jokainen jonkun joulurunon tai -esityksen , joko yksin, kaverin tai ryhmän kanssa. Näitä esityksiä sitten saamme kuulla ensi viikon alussa! 
Tehtäväkirjan (ja matematiikan) tehtäviä käy tällä viikolla tarkastamassa Tonttu Taitava, joka on erikoisen tarkka käsialasta. Katsotaanpa, mitä hän sanoo tokaluokkalaisten käsialasta!

Matematiikan urakoissa opettelemme kymmenjärjestelmää ja harjoittelemme samansuuruisten lukujen yhteenlaskua ja vielä sanallisia tehtäviä. 

Yltissä teemme oman "Ihminen"-kirjamme loppuun ja tutkimme  elämänkaarta vauvasta vaariin ja vauvan syntymää. Tai kaikki varmaan muistavatkin noin kahdeksan vuoden takaa, miten se tapahtui? ;) Arvioimme myös omaa ja toisten työtä, kun saamme kirjan valmiiksi. 
Muistathan malttaa aina kuunnella opettajan antamat ohjeet siitä, miten urakat tehdään!
Oikein mukavaa vuoden 2016 toiseksi viimeistä kouluviikkoa kaikille ihanille tokaluokkalaisille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viikko 33

Hei kaikki 3ab-luokkalaiset. Koulu on lähtenyt liikkeelle iloisissa ja innostuneissa merkeissä. Ilmassa on odotustakin. Mitähän uusia j...