lauantai 21. tammikuuta 2017

VIIKKO 4

Hei Kaikki! Nyt on jo neljäs  kalenteriviikko ja kolmas kouluviikko. Jatkamme taas luokkamme vahvuuksien etsimistä. Kaikkien pitäisi täyttää oheinen kysely.

Kerran sattui sellaista, että tunnin lopussa, opettajan mentyä opettajanhuoeeseen, kaikki oppilaat eivät kiiruhtaneetkaan ulos. Tipu ja Nalle keksivät hauskan viivyttelyleikin. Kumpikin otti pitkän tauluviivottimen, ja "miekkailu" alkoi. Tipu sai juuri Nallen miekan pudotettua, ja heilautti miekkansa upeassa kaaressa voiton merkiksi. Silloin räsähti. 
-Apua, miksi joku on laittanut tuohon maljakon? valitti Tipu.
-Nyt ope suuttuu, mutta ei kerrota kenellekään, siivotaan äkkiä, ehdottaa Nalle. 
-No, kyllä ope saa tietää, ketkä eivät olleet pihalla. Onhan tämä meidän molempien syy? ehdotti Tipu
-Miten niin, enhän minä sitä pudottanut? väitti Nalle. 

....
Mieti, mitä tapahtuu, jos tunnustaa heti mokansa?
Mitä tapahtuu, jos ei tunnusta, mutta myöhemmin, pitkien tutkimusten jälkeen saadaan selville, kuka mokasi? 

Tällä viikolle puhumme vahvuudesta nimeltä "REHELLISYYS". 
Varmasti arvostat ihmistä, joka uskaltaa tunnustaa omat mokansa, eikä yritä peitellä niitä huijaamalla. Rehelliseen ihmiseen voi aina luottaa.  Hän puhuu aina totta. Miksi totuuden puhuminen on koulussa ja kaverisuhteissa tärkeää? Katso ympärillesi, ja pohdi, kenen vahvuus luokassamme olisi "rehellisyys". 

Matematiikassa jatkamme yhä isommilla luvuilla laskemista ja mietimme keinoja, miten isoja määriä olisi helpointa laskea. 

Äidinkielessä tutustumme palomiesten töihin, harjoittelemme kysymyssanoja ja myös käsiala- ja näppäintaitoja. Muistathan, että luokassamme olemme yhdessä halunneet suorittaa lukudiplomin. Onhan sinulla pulpettikirja? Olethan tehnyt dian  lukemistasi kirjoista classroomiin? 

Ympäristötiedossa jatkamme avaruuden tutkimusta. Mitäköhän sieltä vielä opimmekaan? Miten sinun parityösi onnistuu? Tästä arvaat varmasti myös kuvaamataidon aiheen? ;) Otathan vastuun oman kalenterityösi loppuun saattamisesta!
Katsokaapa tästä Iiron ja Olivian hieno esimerkkityö.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viikko 33

Hei kaikki 3ab-luokkalaiset. Koulu on lähtenyt liikkeelle iloisissa ja innostuneissa merkeissä. Ilmassa on odotustakin. Mitähän uusia j...