lauantai 7. tammikuuta 2017

VUOSI 2017, VIIKKO 2


Vuosi uusi mukanaan
johtaa tuntemattomaan.
Viel´ on kaikki ihan uutta,
monta, monta salaisuutta
tuonee vuosi tullessaan.
Emme tunne juonta sen
vain uteliaana eläen,
eläen päivän kerrallaan
vie tarina meitä mukanaan.
Birgit AhokasTämä vuosi on Suomen juhlavuosi, ja sen teema on YHDESSÄ! Yhdessä teemme Suomesta yhä paremman maan elää ja kasvaa ja oppia! Satavuotissynttäreitä ei saa kokea usein elämässään! 
Edessämme on lähes 12 kuukautta, 51 viikkoa, ja 355 päivää vuotta 2017! Niistä n. 200 olemme koulussa oppimassa. Mitä kaikkea vuosi tuokaan meille tullessaan! 
Uuden vuoden alkaessa on tapana katsoa eteenpäin, ja tehdä jopa lupauksia. Lupaukset joskus pettävät, mutta tavoitteet kantavat! On tutkittu, että tavoitteita asettavat ihmiset ovat onnellisempia, joten tavoitteita kannattaa asettaa. Hyvä tavoite on sellainen, että se on 1) mahdollista toteuttaa, 2) sen voi mitata ja arvioida ja 3) siinä on selkeä aikataulu, mihin mennessä tavoite aiotaan toteuttaa. Lisäksi hyvä tavoite on sellainen, että voit selvästi sanoa, €) mitä aiot tehdä päästäksesi tavoitteesesi.  Nyt onkin aika pohtia, mitä aiot oppia tänä toisen luokan keväänä ja miten aiot toimia oppiaksesi tavoitteessasi mainitsemiisi tuloksiin. Voisimme myös pohtia, mikä on tämän kevään yhteinen tavoitteemme. Millainen luokka haluaisimme olla, ja mitä meidän YHDESSÄ pitäisi tehdä, että meistä tulisi sellainen?

Vuosi alkaa uusien harjoittelijoiden tullessa luokkaamme. Tervetuloa Anna-Elina ja Riina! 

Tällä viikolla A-luokan lukujärjestys muuttuu taas niin, että B-ryhmä jää kouluun pidempään maanantaina ja tiistaina ja A-ryhmä keskiviikkona ja torstaina. Torstaina kaikilla A-luokkalaisilla alkaa koulu klo 9.30. 

Äidinkielessä kirjoitamme siis tavoitteita viikon lisäksi koko vuodelle. Puolen ryhmän tunneilla käymme päivä päätteeksi Kaijonharjun kirjastossa ja palautamme ennen joulua lainaamamme kirjat. Otathan siis kirjastokortin ja lainaamasi kirjat mukaan kouluun jo huomenna!
Lisäksi jatkamme Ollin, Annun ja muun  lukukirjan väen tulvaseikkailun selvittelyä. Perjantaina ,  Nuutin päivänä meillä on yhteinen päivänavaus salissa, ja meidän vuoromme on aloittaa koulumme yhteinen vuosi päivänavauksella. Tehdään se yhdessä! Aiomme käyttää teidän tavoitetekstejänne päivänavauksessa, joten muistattehan kirjoittaa kokonaisin lausein omia, mielenkiintoisia ajatuksianne ja tavoitteitanne vuodelle 2017!

Matematiikassa opiskelemme ajanlaskua, ja kuvaamataidossakin teemme kalenterit koko vuodelle. Kalenteria varten saat oman kuukauden, josta sinun pitää piirtää kuva. Mieti jo valmiiksi huomiseksi, millaisia värejä ja asioita haluaisit kuvata omassa kalemnterikuukaudessasi. Mihin vuodenaikaan se kuuluu? Montako päivää on sinun kuukaudessasi? Minä viikonpäivänä on sinun kuukautesi ensimmäinen päivä tänä vuonna? Onko sinun  kuukautesi aikana koulussa lomaa? 

Uskonnossa puhutaan loppiaisesta ja raamatusta. Ympäristötiedossakin pohdimme, mihin kalenteri perustuu, eli mistä tulevat ajat vuorokausi ja vuosi. Sitä kautta lähestymme vähän avaruuden tutkimusta. 


MUKAVAA VUODEN 2017 ENSIMMÄISTÄ KOULUVIIKKOA KAIKILLE! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viikko 33

Hei kaikki 3ab-luokkalaiset. Koulu on lähtenyt liikkeelle iloisissa ja innostuneissa merkeissä. Ilmassa on odotustakin. Mitähän uusia j...