sunnuntai 29. tammikuuta 2017

VIIKKO 5


Hei kaikille!

Tänään aloitamme uuden viikon iloisissa merkeissä. Viime viikon teemana oli rehellisyys ja miten ihanaa olikin nähdä, kuinka paljon rehellisyyttä ja toisten huomioimista luokistamme löytyikään.

Tämän viikon vahvuutena käsittelemme ystävällisyyttä. Millainen on ystävällinen ihminen? Miten voin osoittaa ystävällisyyttä toisille? Ystävällisyys asuu sanoissa ja puheessa, mutta aivan erityisesti ihmisen ilmeissä, eleissä, koko kehonkielessä. Sanotaan, että hymy, jonka lähetät maailmalle, palaa luoksesi. Millaisia ystävällisiä tekoja voisit tehdä toisille?Tällä viikolla vietämme sanomalehtiviikkoa. Tutustumme äidinkielen tunneilla sanomalehtiin, niiden kirjoituksiin ja eri aiheisiin pitkin viikkoa. Miksi sanomalehti on tärkeä viestinnän väline? Mitä asioita sanomalehti sisältää? Äidinkielessä käsittelemme sanomalehtien lisäksi myös Kalevalan tarinoita Mauri Kunnaksen Koirien Kalevalan myötä. 
Saapa nähdä millaisiin huimiin tarinoihin ja lumoaviin maailmoihin saamme Kalevalan kautta tutustua! Äidinkielen lisäksi sanomalehtiviikko kytkeytyy kuvataiteeseen. Mitähän mielenkiintoista me sanomalehdistä askartelemme?

Matematiikassa jatkamme inventaariota ja satalaskuja. Opit matematiikan tunneilla toimien, tuumien ja matemaattisia tehtäviä pohdiskellen. Ratkaiset tehtäviä yksin ja parisi kanssa.

Käsityössä teemme loppuun lumiukkomobilet ja pääsemme aloittamaan uuden, kovasti toivotun työn. Mikähän mielenkiintoinen työ mahtaakaan olla kysymyksessä? Sen verran voin sinulle paljastaa, että työ kytkeytyy vahvasti ympäristöopin tämänhetkiseen projektiin. Joko arvaat, minkä hienon jutun pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan :) ? Salaisuus selviää sinulle tällä viikolla toisella käsityötunnillasi.


Iloista ja reipasta viikkoa sinulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viikko 33

Hei kaikki 3ab-luokkalaiset. Koulu on lähtenyt liikkeelle iloisissa ja innostuneissa merkeissä. Ilmassa on odotustakin. Mitähän uusia j...