sunnuntai 31. tammikuuta 2016

VIIKKO 5

Hei kaikki!

Helmikuu on tullut!

Helmikuu on tullut, tulleet valkohanget...

pakkasherra nurkissa jo paukuttaa!

Kaikki jotka elää

unestansa herää,

suksin, kelkoin hangelle jo kiiruhtaa!

Norja suksi jalkaan, joutukaa!

Kukapa se ensimmäisnä kiiruhtaa?Miten viikko meni?
Kertokaapa, mitä kaikkea olette oppineet viime viikolla matematiikasta?
Millaisia asioita teitte äidinkielessä?
Entä ympäristöopissa?
Mitä teitte kuvaamataidon ja käsityön tunneilla?
Ihan jänniyksestä kihisen, kun en ole saanut olla kanssanne viikkoon!

Mietitäänpä, mitä opimme nyt alkavalla viikolla 5.

Äidinkielessä opiskellaan D-kirjainta ja kaikkia siihen liittyviä asioita. Keksitkö, miksi d-kirjain opitaan niin myöhään? Miksi kirjaimia ei olla opeteltu aakkosjärjestysessä? Nyt osaatkin jo niin paljon kirjaimia, että osaat alkaa kirjoittaa jo omia tarinoita. Niitä alammekin nyt kirjoitella jo viikottain.


Matematiikassa pitäisi oppia luku 12 ja opiskella vielä rahalaskuja. Miten niitä oppisi parhaiten? Keskiviikkona arvioimme taas, miten hyvin olemme oppineet matematiikkaa tänä vuonna.

Tänään aloitamme yltissä  tutkimusmatkan metsän eläimiin. Mitenköhän eri eläimet selviävät talvesta? Mistä tietää, mikä eläin missäkin on kulkenut? Millaisia talvipesiä eri eläimillä on? Sinun tehtävänäsi olisikin keksiä hyviä kysymyksiä eläimistä ja niiden talvenvietosta. Jotkut niitä olivatkin jo keksineet!

Kuvaamataidossa taiteilemmekin sitten näitä metsän eläimiä. Tänään opettelemme pientä vikkelää eläintä, jolla on pörröinen häntä, tupsukorvat ja se hyppelee pitkiä loikkia oksalta oksalle! Voi olla, että olet useinkin nähnyt tämän suloisen sankarin.  Mikähän se on?Suomen Luonto: Orava käyttää lämmintä talvipesäänsä vain lepäilyyn. Kuvitus: Tom BjörklundPerjantaina on Johann Ludwig Runebergin päivä. Sovitaanko, että perjantaihin mennessä jokainen osaa kertoa, miksi Runebergin päivää vietetään. Perjantaina myös Kirppa-solussa työskentelevä Heikki-opettaja väittelee tohtoriksi. Siksi kaikkien pitää tulla kouluun klo 8.30 perjantaina ja koulu loppuu kaikilta jo 11.30, että opettajat pääsisivät väitöstilaisuuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viikko 33

Hei kaikki 3ab-luokkalaiset. Koulu on lähtenyt liikkeelle iloisissa ja innostuneissa merkeissä. Ilmassa on odotustakin. Mitähän uusia j...