maanantai 17. huhtikuuta 2017

Viikko 16

Hei kaikki 2ab-luokkalaiset!


Mukava nähdä teitä kaikkia. Toivottavasti teillä jokaisella on ollut rentouttava pääsiäisloma ja olette saaneet energiaa tuleviin kouluviikkoihinne. Mitä hauskaa teit lomallasi?

Tällä viikolla vietämme lukuviikkoa ja aloitamme äidinkielessä kirjavinkkausten tekemisen. Minkä lukemasi kirjan sinä aiot valita esiteltäväksi ja vinkattavaksi ? Useimmat  teistä ovatkin jo tehneet dioja lukemistaan lukudiplomikirjoista, nyt saat kehitellä jostakin niistä  oikein esitelmän. Saat lopulta tehdä pikku videon/animaation kirjasta, jota haluat suositella muillekin.
 Lisäksi uppoudut tuttuun tapaan äidinkielen tunneilla Seikkailujen lukukirjan tiivistyvään jännitykseen aarteenetsinnässä  ja teet tehtäviä tehtäväkirjastasi.


Matematiikassa alkaa vuoden odotetuin jakso, kertolasku. Olemme jo alustavasti tehneet silloin tällöin kertolaskuharjoittelua, mutta kertolaskun käsitteestä kaikki alkaa! Tavoitteena on oppia kertolaskut todella hyvin, ja opiskelemmekin  niitä tavalla jos toisellakin viimeiset kouluviikot. 
Kaksinumeroisten lukujen yhteen- ja vähennyslaskuja harjoittelemme kotitehtävissä ja junnauksissa.

Käsityössä jatkamme satuplaneetta-töiden ja linnunpönttöjen arviointia. Oman arviointisi lisäksi saat palautetta työstäsi ja työskentelystäsi sekä luokkatovereiltasi että opettajaltasi. Monet teistä ovat lisäksi kirjoittaneet seikkailu- ja mielikuvitustarinoita satuplaneetan asukkaista ja linnunpöntössä asuvista linnuista. Käsityötunneilla pääset lukemaan näitä luokkakavereidesi kirjoittamia tarinoita.

Pikkulintuprojekti on päättymässä, mutta muistathan tarkkailla ympäristösi lintuja ja opetella tuntemaan yleisimmät lintumme. Oletko jo rekisteröinyt linnunpönttösi? Joko jollekulle on tullut asukkaita pönttöön? Ympäristötiedossa tutkimme kevään etenemistä luonnossa ja seuraamme myös oman kasvimme kasvua ja kehitystä.


Torstaina 20.4. koulullamme on liikuntapäivä. Silloin kaikilla on koulua klo 8.30-13.00. Silloin kaikilta on toivottu sinivalkoista liikuntavaatetusta Suomi-100-hengessä. Jokaisen luokan pitää  suunnitella myös oma kannustushuuto ja tehdä siitä banderolli. Jee! Päivästä tulee varmasti hauska ja energinen. 


Ja niin siitä tulikin. Päivä oli todella hauska ja iloinen. Tällä viikolla oli vain kolme tavallista opiskelupäivää, mutta kaikki ehtivät saada todella paljon asioita valmiiksi! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viikko 33

Hei kaikki 3ab-luokkalaiset. Koulu on lähtenyt liikkeelle iloisissa ja innostuneissa merkeissä. Ilmassa on odotustakin. Mitähän uusia j...