sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Viikko 14

Hei kaikille :)

Huhtikuun ensimmäinen kokonainen viikko alkaa keväisissä tunnelmissa, sillä ympäristötiedossa jatkamme lintujen tutkimista ja äidinkielen tunneilla työstämme kevätaiheista tarinaa prosessikirjoittamalla. Kuinka sinun tarinasi alkaa? Millainen on tarinasi koukuttava ja jännittävä huippukohta? Miten tarinasi päättyy? Näitä kysymyksiä olet pohtinut jo viime viikolla tarinan kaarta hahmotellessasi ja viimeistään tällä viikolla jokainen pääsee kirjoittamaan tarinaa varsinaiseksi tekstiksi.

Tällä viikolla loputkin oppilaat  pääsevät istuttamaan  oman kasvinsa. Tulevien viikkojen aikana seuraamme kasvien kasvamista ja teemme tästä pientä dokumentointia. Tiedätkö, mitä kaikkea kasvi tarvitsee kasvaakseen?


Linnunpönttöjen valmistaminen jatkuu tulevan viikon aikana. Keskiviikkona 5.4. klo 13-14.45 linnunpönttöä pääsevät työstämään 2A-luokan B-ryhmäläiset  ja perjantaina 7.4. klo 8.30-10.15 linnunpönttöä tekee 2B-luokan A-ryhmä. Mitä tulet oppimaan ja mitä olet jo oppinut linnunpönttöprojektin aikana? Millaisia työvaiheita pöntön rakentamisessa on? Millaisia työtapoja, välineitä ja materiaaleja olet päässyt tai pääset kokeilemaan? Millainen lintu pöntössäsi ehkä kesällä oikeasti asustaa? Tästä linkistä voit rekisteröidä linnunpönttösi miljoonan linnunpöntön haasteeseen. 

Linnunpönttöprojektin lisäksi keskityt tämän viikon käsityötunneilla arvioimaan työskentelyäsi ja oppimaasi satuplaneetta-projektissa. Arviointiprosessissa annat vertaispalautetta myös luokkatovereillesi sekä pääset kurkkaamaan, millaisia vahvuushahmoja luokkatoverisi on suunnitellut satuplaneetalleen asumaan. Mikä on sinun satuplaneettasi nimi? Minkä nimisiä satuplaneettoja luokkakavereillasi on?

Matematiikassa jatkamme yhteen- ja vähennyslaskujen laskemista luvuilla 0-100. Osaatko kymppiparit ja lukujen 2-10 hajotelmat ulkoa? Nämä taidot ovat ensiarvoisen tärkeitä. Puolen ryhmän tunneilla pohjustelemme jo vähän kertolaskujakin. :)

Tämän viikon vahvuus on
Mitä myötätunnolla tarkoitetaan? Millainen on myötätuntoinen ihminen? Myötätunto on toisen ihmisen asemaan asettumista, toisista huolehtimista ja välittämistä. Lisäksi tärkeää on olla myötätuntoinen itseä kohtaan. Myötätunto itseä kohtaan on itsestä huolehtimista niinkuin kenestä tahansa läheisestä ja rakkaasta ihmisestä. Myötätunto rakentaa itsetuntoasi, vahvistaa sinua ja vapauttaa kielteisistä ajatuksista.

Tämän viikon yhteisiä tavoitteitamme ovat erityisesti
- rauhallinen ruokailu ja siirtyminen luokkaan työskentelemään ruokailun jälkeen.
- yritän parastani.
Vieläkö muistat, kuinka juttelimme luottamuksen kehistä? Jos osaat toimia jo jossakin tilanteessa oikein ilman, että sinua täytyy koko ajan ohjata ja huolehtia, olet päässyt jo ensimmäiseltä, siniseltä luottamuksen kehältä eteenpäin. Mieti, missä asioissa et enää tarvitse koko ajan aikuista? Mukavaa kouluviikkoa kaikille! Pidetään huolta toisistamme ja itsestämme, otetaan kaikki leikkeihin mukaan ja ollaan ystävällisiä ja myötätuntoisia toisiamme kohtaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viikko 33

Hei kaikki 3ab-luokkalaiset. Koulu on lähtenyt liikkeelle iloisissa ja innostuneissa merkeissä. Ilmassa on odotustakin. Mitähän uusia j...