maanantai 8. toukokuuta 2017

VIIKKO 19

VIIKKO 19, YHDESSÄ TUUMIN KESÄÄ KOHTI!
Hyvää viikkoa 2ab-luokkalaisille! Kiva nähdä teitä kaikkia. Toivottavasti kaikilla oli mukava viikonloppu. Huomasitko jo kevään merkkejä ulkona ollessasi?
Tunnetko tämän  kevään ensikukkijan? Kuvan on ottanut Sanna Isopahkala.


Vielä tällä viikolla Marjut ja Katariina ovat harjoittelijoina luokissa ja toimivat opettajina vastuupäivien aikana. Tämä viikko onkin Marjutin ja Katariinan viimeinen harjoitteluviikko. Hurjaa, miten nopeaa aika on mennyt!


Tämän viikon aikana ehdimme kuitenkin tekemään vielä monia kivoja juttuja yhdessä. Tärkeimpänä asiana on äitienpäivään valmistautuminen, joka on tämän viikon sunnuntaina. Osaathan pitää kuitenkin salaisuuden? Lisäksi vietämme koulun yhteistä kevätjuhlaa perjantaina. Tästäkin voimme huomata, kuinka lähellä olemme jo kesää.  


Äidinkielessä jatkamme opiskelua Seikkailujen lukukirjan parissa. Lisäksi kuulemme hauskoja runoja ja teemme niitä itse. Tiistaina loputkin pääsevät osallistumaan kirjastoprojektiin, jossa käytämme tekemiämme kirjavinkkausanimaatioita. Kuuntelethan tarkasti kirjavinkkaukset, niin voit löytää uusia, kiinnostavia kirjoja!


Matematiikassa varmistamme vielä kahden, viiden ja kymmenen kertotaulujen opiskelemista. Kertolaskun avulla voit myös tarkistaa, montako kahden keksin sarjaa mahtuu kymmenen keksin pakettiin tai kuinka monelle lapselle riittää 15 ilmapallosta, jos kaikille annetaan kolme.

Kuvaamataidossa meillä onkin vähän salainen juttu ensi sunnuntaihin liittyen. Lisäksi keräämme niitä talven töitä, arvioimme niitä ja viemme ne kotiin, jos emme ole vielä vieneet.


Ympäristötiedossa tutkimme vielä kevään etenemistä luonnossa ja omien kasvien kasvua. Palautetaanpa mieleen aiemmin opittua. Mitä jokainen kasvi tarvitsee kasvaakseen? Muistathan käydä aina välillä kurkkaamassa, miten oma kasvisi voi.


Käsityössä teemme lankalinnut loppuun ja arvioimme niitä, jonka jälkeen saat viedä lintusi jo kotiin. Kuinka söpöjä lintuja olettekaan tehneet! Arvioinnissa keskitymme onnistumisiin ja harjoittelemme antamaan positiivista palautetta toisille. Lisäksi tutustumme tarkemmin jokaisen lintuun. Näin opimme tuntemaan lintuparven jäseniä paremmin. Jos olet jo tehnyt lankalintuun liittyvät asiat, pääset käsityössä tekemään kivoja lisätehtäviä.
  Oikein ihanaa viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viikko 33

Hei kaikki 3ab-luokkalaiset. Koulu on lähtenyt liikkeelle iloisissa ja innostuneissa merkeissä. Ilmassa on odotustakin. Mitähän uusia j...