sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Viikko 21


Ilma on lämmennyt toiveidemme mukaisesti ja kesä tekee tuloaan. Tuntuu siltä, että aika on mennyt todella nopeasti ja toiseksi viimeinen kouluviikko on jo käynnistymässä.

Huomenna tiistaina 23.5. pääset tarkastelemaan taidetta, sillä lähdemme tutustumaan taidemuseoon. Tämän mielenkiintoisen retken vuoksi tiistaina koulupäivä päättyy kaikilla n. klo 13.45. Mitähän mielenkiintoisia teoksia pääset ihastelemaan? Mikä teos on sinusta kaikkein kaunein ja vaikuttavin?

Keskiviikkona 24.5. opettajilla on ensi lukuvuotta koskeva suunnitteluiltapäivä. Tällöin kaikilla 2ab-luokkalaisilla koulu päättyy klo 12.45.

Tällä viikolla meillä on siis vain neljä koulupäivää, sillä torstaina on koulusta vapaapäivä helatorstain vuoksi. Perjantaina on lukujärjestyksen mukainen koulupäivä.

Äidinkielessä pääset seuraamaan Seikkailujen lukukirjan hahmojen vauhdikasta elämää. Luet lukukappaleita ja työstät äidinkielen tehtäviä tehtäväkirjastasi. Tehtäväkirjassa onkin paljon hyviä tehtäviä, jotka ajankohtaisten projektien vuoksi ovat osaksi vielä tekemättä. Tällä ja ensi viikolla yhtenä urakkatehtävänäsi voisikin olla äidinkielen tehtäväkirjan tehtävien tekeminen.

Matematiikassa harjoittelemme edelleen kertolaskuja. Joko osaat sujuvasti kahden, viiden ja kymmenen kertotaulut? Oletko oppinut neljän kertotaulun? Muistathan harjoitella ahkerasti kertolaskuja myös kotonasi, jotta kertolaskut sujuvoituvat ja automatisoituvat.

Ympäristötiedossa olet viime viikolla uppoutunut tutkimaan ötököitä parisi kanssa. Mitä ötököitä tutkitte? Millaisia tuntomerkkejä tutkimallanne ötökällä on? Entä mitä ötökkänne syö eli käyttää ravinnokseen? Ehditkö parisi kanssa lukea viime viikolla toisten oppilaiden tekemiä tutkimuksia? Jos toisten töiden lukeminen on sinulla ja parillasi vielä kesken, voitte tutustua tutkimuksiin tällä viikolla ympäristötiedon tunneilla. Pidäthän silmäsi tarkkoina ja havainnoit luonnossa liikkuessasi kevään merkkejä, sillä ympäristötiedon tunneilla keskitymme kevään merkkien tutkimiseen.

Aurinkoa, hymyä ja oppimisen iloa kouluviikkoosi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viikko 33

Hei kaikki 3ab-luokkalaiset. Koulu on lähtenyt liikkeelle iloisissa ja innostuneissa merkeissä. Ilmassa on odotustakin. Mitähän uusia j...