sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Viikko 20

Hei,  kaikki 2ab-luokkalaiset!

Mukava taas  nähdä teitä. Toivottavasti viikonloppusi on ollut rentouttava ja täynnä hyvää mieltä. Mitä äitisi sanoi lahjastasi? Saitko sen ehjänä perille asti? Ette tainneet tarjota äidille äitienpäiväkahveja ulkosalla, kuten minulle viime vuonna tarjottiin. Ovat kyllä kaikki kevätsääunelmat ja sananlaskut saaneet vaihtua ihmettelyyn tänä keväänä. Iltapäivään asti satoi lunta tai räntää!

Tällä viikolla esikoululaiset vierailevat jälleen luonamme. Tänään maanantaina eskarit tulevat käymään 2a-luokassa klo 9.30 ja huomenna tiistaina 2b-luokassa klo 9.30. Muistathan näyttää erityisen hienoa esimerkkiä heille siitä, miten koulussa toimitaan?

Keskiviikkona 17.5. koulullamme vietetään paraolympiapäivää. Tällöin oppilailla on mahdollisuus tutustua paraolympialajeihin ja paraolympiaurheilijoihin. Päivästä tulee varmasti mielenkiintoinen ja mieleenpainuva.  Meidän luokkiemme paraolympialaiset alkavat klo 9.15 salissa, joten kaikkien niidenkin, jotka eivät osallistu UE:hen, täytyy tulla kouluun klo 9.05. paraolympialaiset päättyvät klo 10.35. 

1.    Toimintapiste, sisällä (2a aloittaa)    koripallo + istumalentopallo

      2.    Toimintapiste, sisällä (2b aloittaa) ·      maalipallo
      3.    Toimintapiste, ulkona   rugby + boccia
      4.    Toimintapiste, ulkona·      näkövammaisten jalkapallo + (näkövammaisten juoksu)

Matematiikassa olemme oppineet jo kahden, viiden ja kymmenen kertotaulut, (olemmehan...?) ja nyt alamme harjoitella kolmen kertotaulua. Harjoittelemme myös sisältöjakolaskuja, joita ainakin sinisten ryhmässä laskettiin. Minkä kisan keksimmekään kolmen kertotaulun oppimiseksi? 

Äidinkielessä toivomme, että Annu, Olli, Miisa, Peppi, Lempi ja muut saavat vihdoin selville koko Rinkelimäkeä kuohuttaneet uutiset. Mutta nyt n myös viimeinen viikko merkitä diplomikirjoja. Jokaisen on merkittävä omat diplomikirjansa sinne omiin "lukemani kirjat"-dioihin. Tänään teemme parityötä ja tarkastamme, että molemmilla pareilla on kirjoitettu sinne dioihin kirjan nimi, kirjailija, juonen pääpiirteitä muutamalla lauseella sekä lisäksi tiedät, mihin kirjalajiin eli -genreen se kuuluu. Ympäristöopissa opiskelemme vielä kaikkein pienimpiä eläinlajeja, joilla ei ole ollenkaan selkärankaa. Mitä sellaisia tunnet? Mitä haluaisit oppia lisää? Teemme edelleen vielä keväthavaintoja ja ennustamme, minä päivänä pikkupihalla ei ole enää ollenkaan lunta. Joidenkin kanssa ennustelimme välitunnilla pari viikkoa sitten, mutta ainakaan optimistisimmat ennustukset ovat menneet jo ohi. Milloinkohan Kuivasjärvestä lähtevät jäät, vai joko ne ovat lähteneet?


Tällä viikolla on melkein kaikkien oppilaiden arviointikeskustelut. Siellä jutellaan, mitä kaikkea oletkaan tänä vuonna oppinut ja miten olet edennyt tavoitteissasi. Olisipa mukava, jos kaappisi, lokerosi ja laatikkosi olisivat siistejä, kun vanhempasi tulevat katsomaan, mitä kaikkea täällä on opittu. 
Lukujärjestys on tällä viikolla erilainen, koska sekä A- että B-ryhmät pääsevät tällä viikolla samaan aikaan pois koulusta. Maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona  pääsemme klo 12.45, ja torstaina klo 13.45. Silloin ET-, UO- ja UI-oppilailla koulu jatkuu normaalisti klo 14.45:een asti. 
Oikein mukavaa oppimisviikkoa kaikille! Toivotaan yhdessä keväisiä ilmoja!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viikko 33

Hei kaikki 3ab-luokkalaiset. Koulu on lähtenyt liikkeelle iloisissa ja innostuneissa merkeissä. Ilmassa on odotustakin. Mitähän uusia j...